CONSUMIR XOCOLATA APORTA BENEFICIS?

 



La xocolata, amb les seves variants, no només és deliciosa sinó que també pot tenir diversos beneficis per a la salut. El seu contingut en antioxidants, polifenols i flavonoides pot ajudar a millorar la salut del cor. També pot tenir efectes positius en l'estat d'ànim i en el benestar mental arrel del seu contingut en triptòfan, un aminoàcid precursor de la serotonina, neurotransmissor que influeix en la regulació de l'estat d'ànim, la son i la sensació de benestar. La xocolata també és una font de minerals, en petites quantitats, com el ferro, magnesi, potassi i zinc, i una font de cafeïna en les variants més pures.

Hi ha diferències notables entre els diferents tipus de xocolata en termes de beneficis nutricionals, tot i que les calories que aporten són similars.

1. La xocolata negra té un alt contingut de cacau (generalment més del 70%). Això significa que té menys sucre i més antioxidants que la resta de tipus de xocolata. Per cada 100 grams, sol tenir al voltant de 500-600 calories, en funció del percentatge de cacau i del seu contingut de sucre i greix.
2. La xocolata amb llet conté menys cacau i més sucre, per tant, té una menor concentració d'antioxidants i nutrients beneficiosos. Per cada 100 grams, pot tenir al voltant de 500-550 calories en mitjana.
3. La xocolata blanca a diferència de la resta de xocolates, no conté sòlids de cacau, només mantega de cacau, llet i sucre, així que manca dels antioxidants presents en el cacau. Per cada 100 grams, també pot tenir al voltant de 500-550 calories. 

Consumir xocolata amb moderació i en les seves formes més pures pot proporcionar beneficis per a la salut, no obstant això, és important mantenir un equilibri en la dieta.

Comentaris