CONTRA MÉS SUCRE, MES CÀNCER

SUCRE I CÀNCER

A la revista Nature Communications recentment han publicat un estudi del Institut Flamenc de Biotecnologia juntament amb les universitats de Bruselas i Lovaina, en el que expliquen perquè les cèl·lules tumorals utilitzen grans quantitats de sucre per créixer, troballa que pot obligar a modificar la dieta dels pacients amb càncer.

L’estudi com a resultat d’una investigació de més de 9 anys observa com en el conegut efecte Warbug, el teixit tumoral metabolitza més quantitat de sucre que el teixit sa.

Fins ara es desconeixia si aquest efecte era causa o conseqüència del càncer. A partir d’ara sembla que consum excessiu de sucre de les cèl·lules canceroses les porta a un cercle viciós d’estimulació continua del desenvolupament i creixement del càncer. HI ha correlació entre efecte Warbug i l’agressivitat tumoral.


Nature Communications 8. Article number: 922(2017).

Comentaris

  1. Respostes
    1. No es refereix només al sucre com a tal sinò als hidrats de cadena curta que no els podem eliminar de la dieta perquè son la nostre font d'energia.
      El que sí podem fer es rebaixar al màxim el que no necessitem com la sucrosa dels sucre comú blanc i si no som capaços de retirar-lo de la dieta, el podem canviar per edulcorants que ens aportin beneficis com l'efecte antioxidant de la melassa, l'efecte antisèptic de la mel, o l'estèvia.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada