L'ALVOCAT, beneficis



L’alvocat és un arbre originari d’Amèrica Central i Mèxic. El seu fruit, s’utilitza principalment en la cuina, en amanides, entrepans i altres preparacions, com guacamole mexicà, batuts o gelats. Es pot menjar sol sense amanir, o amanint-lo amb oli i sal o bé amb sal i suc de llimona. S’utilitza també en substitució de la mantega, per al pa, en pastissos, etc. Una altra utilització típica és la d'ingredient per a cosmètics, que empren l'oli extret del fruit.

Un estudi publicat el 2017 a la revista Internal Medicine Review, realitzat amb 29.684 adults de més de 19 anys que consumien uns 76 gr diaris de mitja d’alvocat fresc, mostrava que els consumidors presentaven una millor ingesta de nutrients bàsics, menor ingesta de carbohidrats, sucres afegits o sodi i un menor IMC.

També el 2017 Investigadors de la Universitat de Texas Rio Gran Valley (Estats Units) detectaven per primera vegada un munt de compostos químics en la closca de la llavor de l'alvocat que podien suposar una "mina d'or" per al desenvolupament de nous medicaments i productes cosmètics.

A finals del 2017 Investigadors de la Tufts University (Estats Units) asseguraven que el consum diari d'alvocat fresc pot millorar la funció cognitiva en persones grans després d'observar un augment en els nivells de luteïna als ulls, segons dades d'un petit estudi publicat a la revista "Nutrients ". L’estudi incloïa 40 adults de més de 50 anys que durant 5 mesos van menjar un alvocat diari, observant-se un increment del 25% dels nivells de luteïna i una millora significativa de la memòria de treball i de les habilitats per resoldre problemes.

El 2019 l’estudi publicat a la revista Nutrients del Centre d'Investigació sobre Nutrició a l'Institut de Tecnologia d'Illinois (Estats Units), ens fa saber que els àpats que inclouen alvocat fresc com a substitut dels carbohidrats refinats poden suprimir significativament la fam i augmentar la sensació de sacietat dels àpats en adults amb sobrepès i obesos

Aquí teniu la informació detallada sobre la seva composició extreta de la Base de Datos Española de Composición de Alimentos: 

Comentaris