La revisió sistemàtica de
26 assaigs clínics realitzada per la Universitat de Harvard el 2017, posa en
evidència que les dietes enriquides amb nous redueixen significativament el
colesterol total, el colesterol LDL, els triglicèrids i la apolipoproteïna B,
si es compara amb dietes baixes en greixos, amb la dieta mediterrània sense
nous, amb la dieta americana o amb la dieta japonesa.
Aquesta revisió
actualitzada reforça el que ja s’havia demostrat. Menjar nous com “Snack” o en
els nostres plats es una manera d’afegir nutrients essencials a la dieta i
ajudar a la nostra salut cardiovascular. I tot i que son aliments alts en
calories, en el context d’una dieta equilibrada no té efectes perjudicials en
el pes.
La Fundación Española
del Corazón ens diu que un 80 % dels casos de malaltia cardiovascular, una de les
principals de mort a España, es podria prevenir fent una dieta sana i
practicant activitat física de manera regular.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada