LA DIETA MEDITERRÀNIA CONTRARESTA ELS EFECTES DE LA CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA

Ja fa un temps que s’ha evidenciat que afegir antioxidants a la dieta contraresta els efectes adversos de l’exposició a la contaminació atmosfèrica, però es sabia si es podia aconseguir fent una dieta exclusivament.
A la Universitat de Nueva York han fet una seguiment de 548.699 persones, valorant la seva adhesió a una dieta rica en antioxidants, de fet una dieta mediterrània que es rica en fruites, verdures, cereals integrals, llegums, oli d’oliva i més peix i carn blanca que carn vermella i aliments processats, i la seva exposició a partícules fines, òxid nitrós i ozó. L’estudi va ser presentat a la reunió anual de la American Thoracic Society.
Les observacions van ser que la mortalitat per qualsevol causa pujava un 5% davant l’exposició als contaminants, essent només del 2% en els més adherits a la dieta mediterrània. Respecte a les morts per patologia cardiovascular també era molt superior en els exposats a partícules fines i òxid nitrós no adherits a la dieta mediterrània que no obstant, no protegeix en el cas de l’exposició a l’ozó.

Per tant una dieta antioxidant com la mediterrània protegeix davant de contaminants de l’aire, excepte en el cas del ozó.

Comentaris