Ja fa un temps que s’ha
evidenciat que afegir antioxidants a la dieta contraresta els efectes adversos
de l’exposició a la contaminació atmosfèrica, però es sabia si es podia
aconseguir fent una dieta exclusivament.
A la Universitat de
Nueva York han fet una seguiment de 548.699 persones, valorant la seva adhesió
a una dieta rica en antioxidants, de fet una dieta mediterrània que es rica en
fruites, verdures, cereals integrals, llegums, oli d’oliva i més peix i carn
blanca que carn vermella i aliments processats, i la seva exposició a
partícules fines, òxid nitrós i ozó. L’estudi va ser presentat a la reunió
anual de la American Thoracic Society.
Les observacions van
ser que la mortalitat per qualsevol causa pujava un 5% davant l’exposició als
contaminants, essent només del 2% en els més adherits a la dieta mediterrània.
Respecte a les morts per patologia cardiovascular també era molt superior en
els exposats a partícules fines i òxid nitrós no adherits a la dieta
mediterrània que no obstant, no protegeix en el cas de l’exposició a l’ozó.
Per tant una dieta
antioxidant com la mediterrània protegeix davant de contaminants de l’aire,
excepte en el cas del ozó.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada