AL·LERGIES ALIMENTÀRIES EN NENS PER EXPOSICIÓ A AL·LERGENS A LA PELL

Al Journal of Allergy and Clinical Immunology (2018. DI:10.1016) van publicar un estudi realitzat a la Universitat de Northwestern  sobre l’al·lergia als aliments infantil i juvenil.

Els factors que contribueixen a les al·lèrgies alimentàries inclouen la genètica que altera l’absorció de la pell, l’ús de tovalloletes que deixen sabó a la pell dels bebès, l’exposició de la pell a al·lergens en la pols i l’exposició de la pell a aliments a través dels que en tenen cura dels nens. Sembla que les al·lèrgies apareixen per la concurrència de tots aquests quatre factors.

Les al·lèrgies alimentàries van augmentant i afecten al 4-6% dels nens a EEUU . La prevalença s’ha incrementat en un 18% en els darrers 10 anys.


El estudi ha estat realitzat en ratolins amb mutacions genètiques similars a les humanes que redueixen la barrera cutània.

Comentaris