AL NADAL S’INCREMENTEN LES AL·LERGIES ALIMENTÀRIES
A l’article d’ Univadis
de 5 de desembre, ens recorden que a les festes de Nadal no augmenta la
prevalença de reaccions al·lèrgiques, però si el nombre de casos no diagnosticats
per al·lèrgies alimentària. I això està relacionat amb la introducció de
productes molt al·lergens en aquesta època i perquè a més sol iniciar-se el
consum d’aquest aliments en els nens.
Els símptomes solen aparèixer
als 30 minuts de la ingesta i van des de la pruïja oral al xoc anafilàctic. La
gravetat dependrà de la quantitat d’al·lergen consumit, de la sensibilitat de
la persona i d’altres factors com antecedents d’ asma, consum d’analgèsics o
alcohol, pràctica d’exercici físic.
Els aliments més
al·lergens són els fruits secs, fruites pròpies d’aquesta època com la pinya i
el marisc en general, principalment els crustacis.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada