BRÒQUIL I BUDELL

EL BRÒQUIL POT MILLORAR EL BUDELL

El consum habitual de bròquil i verdures com la col pot ajudar a prevenir problemes de budell segons publiquen al Journal of Functional Foods científics de la Penn State University.

El bon funcionament de la paret intestinal protegeix de toxines i l’efecte de microorganismes patògens alhora que permet una nutrició correcta. Això sembla que es deu en part a un receptor que es troba en el budell i que és el que es posa en marxa per a reaccionar contra toxines i altres contaminants. Verdures com el bròquil disposen d’un compost, el indol glucosilonat que un cop metabolitzat crea una substància que al unir-se al receptor del budell ajuda a mantenir saludable la flora intestinal, la vigilància immunològica i la barrera a microorganismes.

Si el receptor s’hiperactiva provoca toxicitat, però quan es fa localment i de forma natural, com amb el consum de bròquil, no hi ha activació sistèmica.


Això obre vies per prevenir malalties com tumors o malalties inflamatòries com el Crohn.

Comentaris