EL BRÒQUIL POT MILLORAR EL
BUDELL
El consum habitual de bròquil
i verdures com la col pot ajudar a prevenir problemes de budell segons
publiquen al Journal of Functional Foods científics de la Penn State
University.
El bon funcionament de
la paret intestinal protegeix de toxines i l’efecte de microorganismes patògens
alhora que permet una nutrició correcta. Això sembla que es deu en part a un
receptor que es troba en el budell i que és el que es posa en marxa per a reaccionar
contra toxines i altres contaminants. Verdures com el bròquil disposen d’un
compost, el indol glucosilonat que un cop metabolitzat crea una substància que
al unir-se al receptor del budell ajuda a mantenir saludable la flora
intestinal, la vigilància immunològica i la barrera a microorganismes.
Si el receptor s’hiperactiva
provoca toxicitat, però quan es fa localment i de forma natural, com amb el
consum de bròquil, no hi ha activació sistèmica.
Això obre vies per
prevenir malalties com tumors o malalties inflamatòries com el Crohn.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada