POC CONTINGUT DE IODE EN BEGUDES ALTERANATIVES A LA LLET

LES BEGUDES ALTERNATIVES A LA LLET NO PODEN APORTAR EL IODE QUE PROPORCIONA LA LLET DE VACA
British Journal of Nutrition

Els consumidors de begudes alternatives a la llet poden presentar deficiències de iode segons l’estudi realitzat a la University of Surrey, que han comparat les begudes de soja, ametlla, coco, civada, avellana, cànem, llet per lactants i nens, amb la llet de vaca, descobrint que aquestes begudes no tenen nivells adequats de iode.

En alguns països com el Regne Unit, els productes làctics són la principal font de iode de la dieta. El iode es necessari per a fabricar hormones tiroidees i es especialment important en l’embaràs, doncs una disminució de iode en aquest període es relaciona amb un coeficient intel·lectual més baix dels nens.

La Dra. Sara Bath, professora de nutrició en la universitat de Surrey indica que la majoria de les begudes alternatives a la llet no estan fortificades amb iode i el seu contingut es molt baix. Si s’evita la llet de vaca i els productes làctics, els consumidors s’han d’assegurar que obtenen el iode d’altres fonts dietètiques, tot i que compte amb les algues marines que contenen quantitats excessives. 

Comentaris