OMEGA 6 EN EXCÉS PROVOCA INFLAMACIÓ

EL CONSUM EXCESSIU DE OMEGA 6 ACCELERA L’ENVELLIMENT

En el XVI Congreso Internacional de la Sociedad Española de Medicina Antienvejecimiento y Longevidad, el president de la Inflammation Research Foundation alerta de que un consum excessiu d’omega 6 provoca inflamació cel·lular i un envelliment accelerat, i demana que es consumeixi omega 3 per a compensar-ho.

El cos humà no pot sintetitzar omega 6, motiu pel qual hem de limitar el seu consum a l’alimentació (el trobem a olis vegetals –girasol, blat- i a aliments precuinats com pa de motlle, gal·letes i bolleria industrial) . Actualment hi ha un desequilibri entre el consum d’omega 6 i omega 3. Els experts asseguren que hauríem de consumir 2 parts d’omega 6 per cada una d’omega 3 i a Espanya estem en 16:1.

Aquest desajustament provoca inflamació cel·lular i predisposa a malalties inflamatòries i metabòliques com la obesitat o la diabetis.


Per tant per a envellir de forma sana perllongant la vida al màxim possible sense malalties, Barry Sears, aconsella consumir almenys 2,5 gr d’acids grassos omega-3 de cadena llarga cada dia.

Comentaris