EL
CONSUM EXCESSIU DE OMEGA 6 ACCELERA L’ENVELLIMENT
En el XVI Congreso
Internacional de la Sociedad Española de Medicina Antienvejecimiento y
Longevidad, el president de la Inflammation Research Foundation alerta de que
un consum excessiu d’omega 6 provoca inflamació cel·lular i un envelliment
accelerat, i demana que es consumeixi omega 3 per a compensar-ho.
El cos humà no pot
sintetitzar omega 6, motiu pel qual hem de limitar el seu consum a l’alimentació
(el trobem a olis vegetals –girasol, blat- i a aliments precuinats com pa de
motlle, gal·letes i bolleria industrial) . Actualment hi ha un desequilibri
entre el consum d’omega 6 i omega 3. Els experts asseguren que hauríem de
consumir 2 parts d’omega 6 per cada una d’omega 3 i a Espanya estem en 16:1.
Aquest desajustament
provoca inflamació cel·lular i predisposa a malalties inflamatòries i metabòliques
com la obesitat o la diabetis.
Per tant per a envellir
de forma sana perllongant la vida al màxim possible sense malalties, Barry
Sears, aconsella consumir almenys 2,5 gr d’acids grassos omega-3 de cadena
llarga cada dia.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada