EL CONSUM D'ALVOCATS MILLORA LA FUNCIÓ COGNITIVA

EL CONSUM DIARI D’ALVOCATS MILLORA LA FUNCIÓ COGNITIVA
Univadis

Investigadors de la Tufts University informen que el consum diari d’alvocats frescos en gen gran por millorar la seva funció cognitiva. En l’estudi realitzat durant 6 mesos amb persones sanes majors de 50 anys van observar un augment del 25% de luteïna en els ulls i millora significativa de la memòria en la feina i en les habilitats per resoldre problemes en aquells que van consumir un alvocat fresc diari.
El grup control que consumia patates i cigrons, que representaven les mateixes calories però amb menys aport de luteïna de greixos monoinsaturats no van mostrar millores en la salut cognitiva.
Els investigadors indiquen que es necessiten més estudis per valorar conclusions.


Los resultados de este estudio sugieren que las grasas monoinsaturadas, la fibra, la luteína y otros bioactivos hacen que los aguacates sean particularmente eficaces para enriquecer los niveles de luteína neural, lo que puede proporcionar beneficios no sólo para la salud de los ojos, sino para la salud del cerebro”.

Comentaris