EL CONSUM DIARI D’ALVOCATS
MILLORA LA FUNCIÓ COGNITIVA
Univadis
Investigadors de la
Tufts University informen que el consum diari d’alvocats frescos en gen gran
por millorar la seva funció cognitiva. En l’estudi realitzat durant 6 mesos amb
persones sanes majors de 50 anys van observar un augment del 25% de luteïna en
els ulls i millora significativa de la memòria en la feina i en les habilitats
per resoldre problemes en aquells que van consumir un alvocat fresc diari.
El grup control que
consumia patates i cigrons, que representaven les mateixes calories però amb
menys aport de luteïna de greixos monoinsaturats no van mostrar millores en la
salut cognitiva.
Els investigadors
indiquen que es necessiten més estudis per valorar conclusions.
“Los resultados de
este estudio sugieren que las grasas monoinsaturadas, la fibra, la luteína y
otros bioactivos hacen que los aguacates sean particularmente eficaces para
enriquecer los niveles de luteína neural, lo que puede proporcionar beneficios
no sólo para la salud de los ojos, sino para la salud del cerebro”.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada