DIETA MEDITERRÀNIA

La dieta mediterrània  és una valuosa herència cultural per  a nosaltres que es caracteritza pel consum d’oli d’oliva, fruita, fruits secs, verdura i cereals, peix i aus de corral, així com una baixa ingesta de carn vermella, carns processades i dolços juntament amb una activitat física suficient.

Es caracteritza per:

  • ·   Baix contingut en greixos saturats i en proteïnes d’origen animal
  • ·   Consum elevat de greixos insaturats d’origen principalment de l’oli d’oliva i del peix blau
  • ·   Elevat contingut en hidrats de carboni procedents dels cereals
  • ·   Alt contingut en fibra, vitamines, minerals i altres antioxidants procedents de fruites, fruits secs, verdures i llegums.
  • ·   Procediments culinaris senzills


Beneficis de la dieta mediterrània:

  • ·   Oli d’oliva i fruits secs redueixen el colesterol total i LDL, augmentant el HDL i reduint el risc cardiovascular
  • ·   La fibra millora el trànsit intestinal, disminueix l’absorció de colesterol, manté el perfil glucídic i prevé el càncer.
  • ·  Les vitamines, minerals i antioxidants es relacionen amb menor risc de malalties cròniques, incloses les cardiovasculars i el càncer.
  • ·   El peix blau aporta omega-3 DHA que afavoreix la salut cardiovascular i mental.


Buf, es realment excepcional. Fent la dieta que ens ha transmès sàviament l’àvia, la mare, el pare podem protegir la nostre salut.


Fins aviat!

Comentaris