La dieta
mediterrània és una valuosa herència
cultural per a nosaltres que es
caracteritza pel consum d’oli d’oliva, fruita, fruits secs, verdura i cereals,
peix i aus de corral, així com una baixa ingesta de carn vermella, carns
processades i dolços juntament amb una activitat física suficient.
Es caracteritza per:
- · Baix contingut en greixos saturats i en proteïnes d’origen animal
- · Consum elevat de greixos insaturats d’origen principalment de l’oli d’oliva i del peix blau
- · Elevat contingut en hidrats de carboni procedents dels cereals
- · Alt contingut en fibra, vitamines, minerals i altres antioxidants procedents de fruites, fruits secs, verdures i llegums.
- · Procediments culinaris senzills
Beneficis de la dieta mediterrània:
- · Oli d’oliva i fruits secs redueixen el colesterol total i LDL, augmentant el HDL i reduint el risc cardiovascular
- · La fibra millora el trànsit intestinal, disminueix l’absorció de colesterol, manté el perfil glucídic i prevé el càncer.
- · Les vitamines, minerals i antioxidants es relacionen amb menor risc de malalties cròniques, incloses les cardiovasculars i el càncer.
- · El peix blau aporta omega-3 DHA que afavoreix la salut cardiovascular i mental.
Buf, es realment
excepcional. Fent la dieta que ens ha transmès sàviament l’àvia, la mare, el
pare podem protegir la nostre salut.
Fins aviat!

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada